Project 700

0 comments
Assalamualaikum wrt.

Dengan izin Allah, AZAM Russia sekali lagi akan menaja keluarga angkat di Palestin selama setahun bermula September 2013 sehingga Jun 2014, di bawah program kelolaan Aqsa Syarif. Tajaan ini bernilai RM 1925 sebulan bagi satu keluarga dan penajaan ini akan berlangsung selama setahun penuh.

(Klik di sini untuk brochure daripada Aqsa Syarif)


InsyaAllah, kami ingin mengajak anda bersama-sama untuk turut serta menyumbang kepada keluarga angkat tersebut selama setahun penuh di bawah program "Project 700" kami! Mengambil inspirasi dari surah al-Baqarah, 2:261: -

Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah) Allah akan melipat gandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya.

Kami akan membuka UNLIMITED unit tajaan, yang setiap satu unit bernilai RM7 sebulan, dan diikat pada 80 rubles sebulan. Kita akan menaja sebanyak mungkin keluarga bergantung pada jumlah unit yg ditaja oleh anda semua!

Wakil kami terdapat di lokaliti-lokaliti utama AZAM iaitu: -

 1. Moscow: Ashrul Affiq, Nur Syafiqah Darman Shah
 2. St. Petersburg: Muhammad Azri b. Aminuddin, 
 3. Volgograd: Mohamad Azhari b. Ruslam, Nasyrah Muhammad Nasir
 4. Nizhniy Novgorod: Muhammad Faaez b. Hamid, Nurul Amirah bt. Mohd. Noor
 5. Kursk: Norelizan Dawi

 Flow perjalanan wang anda adalah seperti berikut: -

 1. Wakil-wakil kami akan mengutip wang daripada anda sebelum 5hb setiap bulan.
 2. Wang tersebut akan dihantar kepada akaun bank AZAM pusat setiap bulan.
 3. AZAM pusat akan membank-in wang tersebut kepada Aqsa Syarif pada 15hb setiap bulan.
 4. Aqsa Syarif akan menguruskan wang tersebut untuk dihantar kepada keluarga angkat kita.

Kami akan berusaha sedaya-upaya untuk memastikan setiap sen sumbangan anda sampai ke sana. Kami ingin memohon maaf in advance andai sepanjang pengurusan, terdapat kelemahan-kelemahan yang di luar kapasiti kami terutamanya dalam aspek 'currency exchange'.

Anda boleh memilih untuk menaja seberapa banyak unit yang anda mampu, dari sekecil-kecil 1 unit sebulan (RM 7 = 80 rubles) sehingga sebesar-besar 20 unit sebulan (RM 140 = 1600 rubles). Tiada limitasi untuk jumlah unit yang anda inginkan!

Anda juga boleh memilih sama ada untuk melakukan transaksi secara online banking (dalam mata wang RM) atau secara tunai (dalam mata wang rubles). (Pengecualian untuk lokaliti Kursk iaitu option yang ada hanyalah transaksi secara tunai (dalam mata wang rubles)

Syarat-syarat penyertaan: -

 1. P700 terbuka kepada mana-mana jantina, bangsa atau agama selagi anda berada di bumi Rusia sehingga Jun 2014.
 2. Mampu memberi komitmen untuk menyerahkan duit kepada wakil-wakil kami pada SETIAP bulan selama SETAHUN.


Langkah-langkah untuk menyertai program ini :

 1. Pasang niat lillahi ta'ala dan berjanji pada diri sendiri untuk komited.
 2. Penyertaan secara langsung boleh dibuat di program RSSR 2013 dan dibuka sepanjang program RSSR.
 3. Penyertaan secara online DIBUKA sehingga 17 OGOS 2013. Klik link ini : https://docs.google.com/forms/d/10ajtyUHZK3IDq6gU_8d4DFntB0EtjaI7nr5tje4noxg/viewform
 4. Wakil-wakil kami akan menghubungi anda sesegera mungkin untuk memberi makluman tentang pembayaran pertama (untuk bulan September 2013) dan pembayaran untuk bulan-bulan seterusnya.Post a Comment